КРАЙНОТО РЪКОВОДСТВО ЗА (Paperback)

КРАЙНОТО РЪКОВОДСТВО ЗА By ПЕТЯ И&#10 Cover Image
$46.99
Usually Ships in 4-7 Business Days
This book cannot be returned.

Description


Заливането с вино може да бъде удоволствие и допълнение към добрата храна, напитки и изискано ястие Когато виното се нагрява, алкохолното съдържание, както и сулфитите изчезват, оставяйки само есенцията, придаваща фин вкус.


Първото и най-важно правило Използвайте само вина в готвенето си или напитки, които бихте пили. Никога не използвайте вино, което НЕ БИХТЕ ПИЛИ Ако не харесвате вкуса на едно вино, няма да харесате ястието и напитката, в които сте избрали да го използвате.


Не използвайте така наречените "готварски вина " Тези вина обикновено са солени и включват други добавки, които могат да повлияят на вкуса на избраното от вас ястие и меню. Процесът на готвене/редуциране ще извади най-лошото в по-лошото вино.


Виното има три основни приложения в кухнята - като съставка за марината, като течност за готвене и като ароматизатор в готово ястие.

Функцията на виното при готвенето е да засили, подобри и подчертае вкуса и аромата на храната - не да маскира вкуса на това, което готвите, а по-скоро да го подсили.


За най-добри резултати виното не трябва да се добавя към ястие непосредствено преди сервиране. Виното трябва да къкри с храната или соса, за да подобри вкуса. Трябва да къкри с храната или в соса, докато се готви; докато виното се готви, то се редуцира и се превръща в екстракт, който ароматизира.

Не забравяйте, че мястото на виното не е във всяко ястие. Повече от един сос на винена основа в едно хранене може да бъде монотонен. Използвайте вино за готвене само когато то има какво да допринесе за готовото ястие

Product Details
ISBN: 9781805426158
ISBN-10: 180542615X
Publisher: Not Avail
Publication Date: February 7th, 2023
Pages: 292
Language: Bulgarian